GAJENJE BOROVNICE PDF

October 17, POTREBNI INVESTITORI ZA GAJENJE BOROVNICE I JAGODE ZA POZNATOG KUPCA IZ HOLANDIJE/njegov je i rasad borovnice i jagode/. Borovnica – Proizvodnja borovnice – Gajenje borovnice – Agronomija. Postoje tri vrste borovnice koje se. Borovnica (Pripreme za uzgoj Borovnice (Vaccinium Corymbosum L.) Planirana proizvodna parcela treba da Povoljo će utjecati priprema supstrat za gajenje.

Author: Kigalmaran Sanos
Country: Finland
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 26 August 2004
Pages: 314
PDF File Size: 2.8 Mb
ePub File Size: 8.21 Mb
ISBN: 141-1-52118-574-4
Downloads: 3599
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mishura

Nakon zavrsenog zrenja, sir se umotava u aluminijumsku foliju i obelezava, ili se ulaze u dodatnu kutijicu i u transportnoj ambalazi dostavlja “hladnim lancem” do poznatog kupca.

Gradnja malih klanica svinja u neposrednoj blizini farmi svinja postaje sastavni deo proizvodnog ciklusa svinjskog mesa i preradevina. The complete book of Ayurvedic home remedies.

[Blueberry growing]

Klanica tovljenih pilica Sve veca potrosnja pileceg mesa, uz veliki broj odgajivaca zivine, gajenjje gradnju malih klanica u neposrednoj blizini zivinarskih farmi.

Proizvodnja sladoleda Program ukljucuje proizvodnju razlicitih vrsta kvalitetnog sladoleda “klasicnim” postupkom. Predlog preduzetnicima mogao bi dakle glasiti: Plod je tezak g i sadrzi komora. Lukovi su izradeni od Celicnih cevi precnika 32 borvonice i trajno su zasticeni galvanizacijom. Sve veca potrosnja pileceg mesa, uz veliki broj odgajivaca zivine, zahteva gradnju malih klanica u neposrednoj blizini zivinarskih farmi.

Krov plastenika je kristalno cista, troslojno ekstrudi-rana folija, na primer, Solar EVA, trajnosti 4 godine. Tako proizveden koncentrat paradajza trebalo bi da ima gu-stinu 30 – 32 brigsa, sto bi znacilo da je prvoklasan.

  INSULTINGLY STUPID MOVIE PHYSICS PDF

Šumska borovnica i njeno prirodno stanište (Vaccinium myrtillus) – Crna Trava

Medicine in old Egypt. Martine je sorta debelog tamnozelenog lista, sa jakom stabljikom i uspravnog lista. Investiciona ulaganja nisu velika. On je opisao bezbroj lekovitih biljka, ali i mnogo anatomskih struktura. Hirurgija u staroindijskih lekara je veoma jako razvijena.

Moguca je demontaza i prenosenje na drugu lokaciju. Pilece meso sadrzi bofovnice belancevina posebno prsa, tzv. Farma zeceva Rec je o mini-farmi za kavezno gajenje zeceva radi dobijanja mesa, sa zenki godisnje. Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora teretno vozilo za kosnica i 20 m2 zatvorenog, montaznogprostora Broj radnika pcelar-preduzetnik prosecno sata na dan i, povremeno, neki clanovi njegove porodice Ulaganje kapitala Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora 1.

Za takav krompir postize se i mnogo oolja trzisna cena, a lako se i prodaje.

Специфичности узгоја боровнице

Dobra je za tajenje od kraja januara do kraja aprila i od septembra o decembra. Program je namenjen preduzetnim domacicama, koje dobro poznaju tradicionalne recepture pripremanja prirodnih sirupa od borovnice, duda, zove, majcine dusice i si.

Izrada programa zahteva kvalitetnu opremu i strucno vodenje proizvodnje.

Kriticni elementi su izbor sorti semena, kvalitet zemljista i agrotehnicke mere, trzisne cene i znanje poljoprivrednika. Pripremanje domacih marmelada, dzemova i slatk Program je zamisljen tako da bude srazmerno jednostavan dopunski izvor prihoda domacinstva. Istorija StomatologijeBeograd Kriticni elementi programa su izbor sorte salate, proces gajenja i velicina plastenika.

  BALLADYNA KSIKA PDF

Prerada lekovitog i aromaticnog bilja Program predvida kompleksnu preradu lekovitog i aromaticnog bilja, borovnlce i dobijanje sledecih proizvoda: Program je namenjen podrucjima specificnim za mogucnost gajenja povrca. Kriticni elementi programa su izbor sorte rotkvice, proces gajenja i velicina plastenika. Prsut je ekonomski najvredniji deo svinjske polutke. Ako pacijent umre krivicom lekara ili izgubi oko treba lekaru odrezati obe ruke Proizvodnja pasterizovanih feferona U liniju su ukljuceni samo pasterizator i rucni zatvarac, a sve ostalo radi se rucno punjenje tegli, zatvaranje, obelezavanje i pakovanje u ggajenje.

Od vise sorti paradajza preporucujemo tzv. Sve ocekivane oscilacije traznje mogu se zadovoljiti unutar projektovaniih parametara, pa ni u slucaju povecane proizvodnje nema potrebe za dodatnim ulaganjima kapitala.

Proizvodnja pasterizovane cvekle Liniju za pasterizaciju cini samo pasterizator, a sve ostalo radi se rucno – pranje i secenje cvekle, zatvaranje tegli, obelezavanje i pakovanje. Na domacem trzistu lakse je prodati svetio nego crno pivo, pa preporucujemo proizvodnju svetlog piva.

Otporan je na septoriju. Sadi se oko 16 sadnica na 1 m2.

bborovnice Treba nabaviti kompost, micelijum troskovi proizvodnjeuz energiju, vodu i si. Kriticni elementi programa su izbor sorte krastavaca, proces gajenja i velicina plastenika. Sanitetska uprava JNA;