EDENTATIA TOTALA PDF

The PDF file you selected should load here if your Web browser has a PDF reader plug-in installed (for example, a recent version of Adobe Acrobat Reader). Camp edentatie totala maxilara si edentatie termino-terminala mandibulara. Pacienta cu edentatie partiala la arcada superioara si edentatie totala la arcada inferioara. Caz rezolvat cu proteze clasice respectiv lucrare partiala fixa la.

Author: Voodoojora Juhn
Country: Brazil
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 2 March 2009
Pages: 68
PDF File Size: 8.87 Mb
ePub File Size: 16.44 Mb
ISBN: 286-6-85673-198-4
Downloads: 96363
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Meztijind

Elaborarea Metodica Nr 15 Documents.

Astfel este confectionata baza lingurii individuale. Elaborarea Metodica Nr 7 Documents.

La maxila apofiza alveolare si bolta palatina este acoperita cu fibromucoasa imobila fixaiar cea care tapeteaza plica trecatoare vestibulara si valul palatin este mobila.

Baza poate fi confectionata din: Laborator transformarea machetei in proteza, prelucrarea, slefuirea si lustruirea. La nivelul suturii mediene a boltei palatine in unele situatii clinice poate fi evidentiat torusul palatin, gaura incisiva. The diversified and selective bibliographical list of special literature harmoniously complements the works, addressed to those interested in the study or therapeutic practice in complete edentation.

Lingurile pentru obtinerea amprentei de pe maxila este compusa din baza, care acopera palatul dur, versantul vestibular al apofizei alveolare si arcada dentara. Tratament protetic este nefavorabil. Elaborarea Metodica Nr 3 Documents. Baza protezei prezinta 2 suprafete: Pentru aceasta se alege initial lingura standard, se scoate amprenta utilizand materialul de amprentare potrivit, si pe baza acesteia se toarna modelul preliminar.

Elaborarea Metodica Nr 4 Documents.

Plica trecatoare si locul de insertie a muschilor se gasesc mai aproape de suprafata apofizei alveolare comparativ cu tipul I. Tipul III Apofiza alveolara este atrofiata esential in sens lateral si mai putin frontal, datorita faptului ca dintii laterali au fost pierduti mai timpuriu decit cei frontali.

Acrilat Aliaje metalice grosimea 0. Published on Jan View 36 Download 3. S-a contatat ca fibromucoasa care acopera apofiza alveolara si o parte a palatului dur pe linia de sutura sagitala are putine vase sangvine si de aceea insusiri de tampon practic nu are, pe cand cea din zona dintre baza apofizei alveolare si linia de sutura sagitala dispune de o retea destul de deasa a vaselor, densitatea carora se mareste in directie distala spre linia A, unde concomitent se evidentiaza si insusirile de tampon ale tesutului fibromucos.

  DESCARGAR OPUS NIGRUM PDF

Campul protetic edentat total este reprezentat de tesutul osos al maxilarelor si fibromucoasa supraiacenta, impreuna acestea formeaza baza organica pentru sprijinul protezelor totale. Campul protetic mandibular este reprezentat de: Atfel fibromucoasa se clasifica: Plica trecatoare si locul de insertie a muschilor se gasesc la distanta destul de mare de la suprafata apofizei alveolare. Tuberculii piriformi reprezinta formatiunea fibromucoasei retromolare bilaterale fiind situati in triunghiul retromolar, si intrecand limita distala a bazei protezei.

Adaptarea se face simultan, atat pe versantul lingual, cat si pe cel vestibular al apofizei alveolare sau poate fi inceputa de pe versantul lingual al campului protetic, trecand treptat pe cel vestibular.

Fibromucoasa groasa cu grad mare de rezilienta care favorizeaza deplasarea protezelor. Prezenta unei bolti palatine aproape plata. Dupa dezambalare lingura se finiseaza mecanic. Set de instrumente 2. Manerul poate fi confectionat si din sarma.

Proteza totala este alcatuita din: Elaborarea Metodica Nr 10 Documents. Tuberculii piriformi; Torusul mandibular; Liniile oblica interna si externa; Fibromucoasa. Proteza Totala este un corp fizic rigid si rezistent la actiunea presiunilor masticatoare, utilizata in terapia edentatiei totale cu scopul restaurarii arcadelor dentare si a functiilor dereglate ale sistemului stomatognat. Elaborarea Metodica Nr 1 Documents. Dintii artificiali sunt confectionati sub forma de garnituri; pe fiecare placuta a garniturii sunt indicate: Bolta palatina; Tuberozitatile maxilare; Fibromucoasa.

Elaborarea Metodica Nr 9

Creasta apofizei alveolare este rotunjita si favorabila pentru baza protezei, deoarece impiedica microexcursia protezei ce poate avea loc la miscarea mandibulei. Punem amprenta pe masuta vibratorie, pe portiunea cea mai proeminenta a amprentei se prelinge pasta de ghips preparata.

  LIFEPORT KIDNEY TRANSPORTER PDF

Elaborarea Metodica Nr 9 Download Report. Amprentarea preliminara anatomica dupa examenul general si local al pacientului se trece la amprentarea preliminara, numita si amprentare primara, care reprezinta imaginea negativa a campului protetic.

Sdentatia realizeaza din ghips simplu pe baza amprentei primare sau preliminare si ulterior se pregateste prin foliere si deretentivizare precum si izolare pentru ca sa se realizeze lingura individuala.

The flowing teaching style togala refreshing returns at the end of chapters, facilitate keeping in mind the most important therapeutic procedures.

Elaborarea Metodica Nr 9

The author presents clinical and laboratory phases of the prosthetic treatment of complete edentulous patients, in a successive order and logic, using a teaching, accessible and flowing language and eentatia.

Torusul mandibular este localizat in dreptul premolarilor, bilateral, deasupra liniei oblice interne si reprezinta o proeminenta osoasa de forma rotunda. Dupa Schroder se deosebesc 3 tipuri de atrofii alveolare maxilare: Lingurile amprentare sunt diverse dupa dimensiuni si forme, caracteristice pentru maxila si mandibula.

Linguri standardse cunosc si sub denumirea de linguri universale, confectionate industral, variate ca dimensiuni, din materiale metalice si nemetalice. Insusirea vaselor sangvine de a se deserta si umple cu singe duce la micsorarea sau sporirea volumului fibromucoasei, numita sistem de tampon.

Arcada dentara artificiala formeaza suprafata functionala a protezei si este formata din 14 dinti artificili confectionati din acrilat sau portelan fixati prin legaturi pe cale chimica sau prin retentii mecanice.